بسكويت العجوة (بسكوت المدارس) 

المقادير

1 كيلو دقيق
450 جرام زبده فيرن او مارجرين او نيوزلاندي
400 جرام سكر بودره
كوب لبن
6 بيضه كامله
معلقه صغيره فانيليا
معلقه صغيره ريحة وبرتقال
معلقه صغيره بيكينج باودر

الطريقه

نضرب الزبده والسكر
ونضيف عليهم بعد الضرب البيض تدريجيا + الفانيليا +الباودر + البرتقال
نضرب كويس جدا ونننزل باللبن تدريجيا ونضرب لغاية ما تبقي كريمه
كل المكونات دي بدرجة حراره الغرفه
ننخل الدقيق مع البيكيج باودر وننزل الدقيق تدريجيا
ملحوظه لازم البسكوت دا يكون طري شويه مش شديد زي بسكوت المقادير لا طري علشان يتمدد معايا
نخلص عجين ونسيب العجينه ربع ساعه

الحشو

العجوه حضر كيلو عجوه معاه معلقه قرفه كبيره
وانت لازم العجوه تكون طريه ممكن تضيف عليها شويه لبن المهم تكون طريه ليه
علشان لو جامده هتضرب في العجين والبسكوت هيشقق
كل حاجه دلوقت جاهره هنشتغل
هناخد حته من العجين ونفردها بالايد عرض مثلا 7 سم طول 30سم
ونعمل العجوه رول زي ما في الصوره
ونحطها في قلب عجينة البسكوت المفروده ونقفل عليها براحه
هنجيب معلقه ونعلم في رول البسكوت زي ما في الصوره نضغط براحه
ونقطع الحجم اللي احنا عايزينه ونحط في الصاج
ممكن نلمع وشها بلبن وممكن لا انت مخير
نخلص والعجين يريح 10 دقايق
ونولع الحراره علي 190 الحراره توصل وندخل الفرن