المقادير
كيلو بطاطا حلوة مقشرة ومقطعة صوابع طويلة ومتنشفة كويس
3 معلقة كبيرة زيت زيتون
1.5 معلقة كبيرة نشا ذرة
معلقة صغيرة ثوم بودرة
ربع معلقة صغيرة بصل بودر
نصف معلقة صغيرة بابريكا
ربع معلقة صغيرة شطة
ربع معلقة صغيرة فلفل اسود
ملح
2-3 أوراق ريحان أو بقدونس طازج مفروم ناعم للتزيين
طريقة التحضير
غلفي صينية خبز بورق زبدة وضيفي البطاطا الحلوة وافرديها في الصينية
ضيفي زيت الزيتون وقلبي لحد ما يغطي البطاطا بالكامل
رشي نشا الذرة والثوم والبصل والبابريكا والشطة والفلفل الاسود وقلبي كويس
اخبزيها على حرارة 220 درجة لمدة 20-25 دقيقة مع تقليبها في نصف المدة لحد ما تستوي
هتكون جاهزة لما تلاقيها طرية من جوه ومقرمشة ولونها ذهبي من بره
نخرجها من الفرن ونرش الملح ونزينها بأوراق الريحان ونقدمها
0 تعليقات