بسكوت اللانكشير أو بسكوت النشا

هو حساس شويه فياريت نلتزم بالمقادير

المقادير

كوب ونص دقيق
نص كوب نشا
كوب الا ربع سمنه أو زبده
كوب الا ربع سكر بودره
بيضه كامله
نص معلقة فانيليا
رشة ملح
نص معلقة بيكينج باودر صغيره

الطريقه

نضرب السمنه في السكر كويس ننزل البيض والفانيليا
ونضرب لغاية ما تبقي كريمه
ونضيف الباودر والملح علي الدقيق
وننزل الدقيق واحده واحده ونعجن
لو عايز كاكاو هشيل نص كوب دقيق
وأحط مكانه نص كوب كاكاو من غير تغيير في اي حاجه
نخلص ونحط العجبن في التلاجه ربع ساعه او اقل

الطريقة

نطلع ونبدأ نعمله علي شكل كوره صغيره خالص
لانه بيفرش وما نضعطش عليه في الصاج
علشان هو كدا كدا هياخد الشكل لوحده اما لو ضغط هيفرش اكتر
ويكون بيعبد عن بعضه
نخلص وندخل علي حراره 200 او 190 لو الفرن عالي معاك بيستوي في خلال 10 دقايق
تعرف انه استوي لما القعر بتاعه ياخد لون أحمر
اما من فوق بيكون ابيض عادي بس مش طري
نطلع من الفرن ويبرد
ونشكله زي البيتي فور حشو داخلي مش خارجي
في مقادير تانيه بس دي افضل طعم ليكم