بسكويت الزبده الفاخر


المقادير

3 كوب دقيق (500 جرام)
معلقة كبيرة بيكنج بودر
كوب ونصف زبدة بارده (300 جرام) ربع معلقه صغيره ملح
كوب الا ربع سكر بودره (150 جرام) ربع معلقة صغيرة فانيليا
بيضتين بدرجة حرارة المطبخ

طريقة التحضير

- نخفق الزبدة والسكر البودره لحد ما القوام بيبقا كريمي
ونضيف بيضه ونضرب لحد ما تختفي
ونضيف البيضة الثانيه ونضيف الفانيليا
ونخفق لحد ما الخليط يبقى كريمي

- نخلط الدقيق مع البيكنج بودر والملح
ونضيفيهم على الخليط
السابق ونقلب لحد مانحصل على عجينة طرية يادوب نلم العجينه
وبلاش نعجن زياده عن اللزوم

- نغطي العجينه وندخلها الثلاجه لمدة نصف ساعه
ونطلعها نفردها بالنشابه بين ورقتين زبده او فويل
ونراعي إن سمك العجينه يكون متوسط يعني لا سميكه ولا رقيقه

- نشكل العجينه بالقطاعات ونعمل الأشكال اللي نحبها ولو مفيش ممكن
ناخد قطعه من العجينه ونكورها ونضغط عليها بكف ايدينا

- نرص قطع البسكويت في صينية مدهونة زيت او مبطنه بورق زبده
وندهن الوجه بياض بيض مع رشة فانيليا باستخدام الفرشاه ونرش فوقه حبيبات سكر

- ندخله الفرن على درجة حرارة 180 لمدة 13-10 دقيقه لحد ما يحمر من تحت
وبعدين نشغل الشوايه من فوق عشان ياخد لو ذهبي فاتح
وبعدين نطلعه وتسييه يبرد خالص
ونحفظه في علبة مقفوله علشان يحافظ على قرمشته