المقادير
- 2 صدور دجاج (فيليه مقطع شرائح رفيعة)
- نصف كوب زبادي
- معلقة كبيرة عصير ليمون
- معلقة كبيرة بهارات شاورما
- 2 فص ثوم (مهروس ناعم جداً)
- معلقة كبيرة كاتشاب
- ربع معلقة صغيرة فلفل اسود
- معلقة صغيرة ملح
- 2 معلقة كبيرة زيت الزيتون
- نصف معلقة صغيرة هيل مطحون (حبهان)
طريقة التحضير
- اخلطي الزبادي مع عصير الليمون والزيت في طبق
- ضيفي الكاتشاب وبهارات الشاروما والفلفل الأسود والملح والهيل المطحون والثوم واخلطي
- ضيفي الدجاج وحركي عشان يتغطى بالتتبيلة
- غطي الطبق ودخليه الثلاجة لمدة 3 ساعات على الأقل
- سخني معلقة من الزيت النباتي في طاسة واسعة وحطي الدجاج المتبل وقلبي على نار متوسطة لحد ما الشاورما تستوي
- قدميها في الخبز العربي ومعاها بطاطس وثومية ومخلل
0 تعليقات