تتكون القائمه من
الحواوشى باللحمه
بطاطس محمره زى بتاعت المطاعم
سلطة افرنجي
عصير مشمش
الحلو : كب كيك
الحواوشى باللحمه النيه وباللحمه المعصجه بالموتزربلا
اولا المقادير
2 كوب دقيق
كوب زبادى
و4 معالق سمنه
و4 ملعقه كبيره زيت زيتون
حبه البركه
شويه زعتر
كوب ونص لبن
الطريقه
اخلط كله مع بعضه
واتركها حتى تخمر
اللحمه النيه بتبلها بالفلفل الاحمر والاخضر والبصل والطماطم
والبهارات الملح والكمون والفلفل الاسود والقرفه
وبهارات اللحمه وبهارات مشكله
والخضره
عملت كله على بعضه
يقطع العجين حسب الرغبه
وبعدين فردتها وخطيت اللحمه
وفردت واحده تانيه عليها
وبعدت ما خلصت دهنته بالبيض المخفوق معه لبن ورشه فلفل اسود
وزينته بالسمسم وحبه البركه
ويقدم
طــريـقه أخـــرى
مقادير العجينة
كيلو دقيق
و3ملاعق زيت زيتون او زيت نباتى
ملعقة ملح
ملعقة سكر
و2 ملعقة خميرة فورية
ملعقة بيكنج بودر
و2 ملاعق كبيرة لبن بودرة
ماء للعجن+ماء للخميرة
وعلى فكرة ممكن استخدم نفس العجينة دى للبيتزا وطعمها روعة
خطوات العجينة
توضع كل المكونات الجافة من بعض والخميرة المذابة ونعجن كويس
جدا حتى تصبح العجينة ناعمة ومبتلزقش فى ايدينا
توضع فى مكان دافئ حتى تخمر وترتفع
نجهز بقى خلطة اللحمة والسجق
وهى عبارة عن
طماطم مقطعة
بصل مبشور
بقدونس مقطع صغير جدا
فلفل اخضرواحمر
ثوم مفروم
وطبعا التوبل : ملح - فلفل اسود - بهارات - شطة - كمون
واللحمة
والسجق
ويتم اضافة الخلطة بالتوابل للحمة المفرومة
واضافة الخلطة والتوابل للسحق بس من غير البقدونس
ودلوقتى هنحشى العجينة واحط خلطة اللحمة او السحق
وبعدين نقفل العجينة كويس من الاطراف
ونعمل اى شكل نحبه
و دهن الوجه بالبيض واللبن وحبة البركة وجهزة ع الفرن
وندخله الفرن لحد ما يستوى ويتحمر من الوجه
قدميه مع المخلل والبطاطس المحمرة
طــريـقه أخـــرى
المكونات
نصف كيلو لحمه مفرومه
و6 رغيف خبز شامي
بصله كبيره
طماطم مقطعه مكعبات
علبه زبادي
بهارات
فلفل
بابريكا
سماق على حسب الرغبه
ملح
الطريقه
نفرم اللحمه
ثم نضيف البصل المبشور مع البهارات والفلفل والبابريكا
والسماق على حسب الرغبه
والملح على اللحمه المفرومه وتخلط المكونات كلها جيداً
ثم نضيف مكعبات الطماطم المقطعة قطع صغيره وعلبة الزبادي
ونخلط جميع المكونات جيدا
نحضر رغيف الخبز
ونفتحه بالسكين من احد الجوانب بحيث نستطيع وضع اللحم بداخله
ناتي بورقه القصدير التي قطعت مسبقا بحجم مناسب للرغيف
ونضعه عليها ثم نفرد خليط اللحمه جيدا داخل الرغيف
ثم نقوم بدهن الخبز جيدا بعد حشوه بالزيت من الجهتين
وتلف ورقه القصدير حوله جيدا
نضع الحواوشي في فرن درجة حرارته 180 درجة
حتى ينضج ويصبح ذهبي اللون
ملاحظات
كيف نتأكد من نضج رغيف الحواوشي ؟
نحضر واحد من الارغفه
ونسحب من عليه ورقه الفويل قليلا
اذا وجدنا ان الخبز اصبح طريا
واللحم اخد اللون الرمادي نعلم بذلك انه قد تم النضج
في حاله رغبتي ان يكون الرغيف مقرمشا قليلا
فما عليكِ الا ان تقومي بفك ورق الفويل من عليه بعد التأكد من النضج
وتتركيه قليلا داخل حراره الفرن ليأخد اللون الذهبي ويصبح مقرمشا نوعا ما
طرق تقديم
يقدم الحواوشي بعده طرق
اما مع الطحينة والشيبس وبهذا تجذبي انظار اطفالك اليه
او يقدم مع شرائح الخيار والطماطم واوراق الخس والمخلل
ويكون عشاء جميل لكِ ولزوجكِ
مكونات سلطة الطحينة
طحينه
ليمون
خل
بابريكا
ماء وملح
بطاطس محمره زى بتاعت المطاعم
المقادير
بطاطس
كوب دقيق
2 ملعقة كبيرة بيكنج بودر
نصف ملعقه فلفل
ملعقة كركم
ضيفي كمية الملح زي مانتي بتحبيه
الطريقة
قطعي البطاطس صوابع زي ما احنا متعودين نقطعها
وبعد كدة اخلطيها بالدقيق والبودر والفلفل والكركم والملح
بس ياريت تكوني شاطفة البطاطس قبل ماتخلطيها في الخلطة دي عشان
اولا تكون صحية وثانيا عشان تلتصق بالبطاطس
بعد كدة سبيها نصف ساعة
وبعدين اقليها ودوقي احلى طعم بطاطس محمرة
طــريـقه أخـــرى
هنا من غير زيت وطعمها جميل جدااا
الوصفه
كمية من البطاطس مقطعه اصابع نصلقها لي 10 دقائق بس
المقادير
شوية زعتر ناشف
شويةكمون
شوية فلفل اسود
شوية شطه
شوية ثوم بودره
ملح
و3 ملاعق كبيرة طحين
الطريقه
نخلط العناصر كلها مع بعض
لما نصلق البطاطس نضعها علي شبكه لين
تنزل ماءها تماما
ثم نرش عليه طحين المخلوط بي البهارات
ونحرك جيدا لين تتبل جيدا
نجيب صينيةالفرن ونحط فيها البطاطس
ونرش عليها شوية زيت زيتون ولي مايحب
زيت زيتون يحط زيت عادي
ثم ندخلها للفرن ونولعه من فوق لين تتحمر البطاطس
وتقدم
سلطة افرنجي
المقادير
3 حبات طماطم
2 خيار
2 جزر
2 فلفل رومي
1 بصلة صغيرة
الطريقة
يقطع كل من الطماطم والخيار والجزر ترنشات
او حلقات ثم يرص فى طبق التقديم حسب الزوق
ممكن الجزر يبشر ليكون اسهل فى الاكل
وتقطع بصلة حلقات وكذالك الفلفل الاخضر ويرص ايضا
ويجمل الطبق بالزيتون الاسود
عصير مشمش
المقادير
كيلو مشمش
كوب سكر
ماء
طريقة
أولاً يغسل المشمش جيداً ويخلى من البزرة
ثم يوضع فى اناء ويوضع الماء والسكر ويترك على النار حتى ينضج جيداً
ثم يترك ليبرد ويضرب فى الخلاط
ويقدم مثلج وصحتين
كب كيك
المقادير
الكيك
90 جرام زبده - بدرجه حراره الغرفه
ملعقه شاى فانيليا
نص كوب سكر
2 بيضه
كوب طحين مضاف له 2 ملعقه شاى بيكنج باودر
2 ملعقه كبيره حليب
ايسنج الشوكولاته
10 جرام زبده
1/3 كوب حليب
2 كوب سكر بودره
1/4 كوب بودره كاكاو
للديكور والتزيين
كوب جوز الهند
1/4 كوب مربى التوت او الفراوله
1/2 كوب من كريمه الخفق مخفوقه
الطريقه
سخني الفرن على درجه 180
في العجانه اخفقي البيض والزبده والفانيليا والسكروالطحين والحليب على درجه متوسطه
الى ان يتجانس الخليط ثم زيدي السرعه الى ان يصبح لونها باهت
بعد ان يبهت لونها وتجهز صبيها في قوالب الكب كيك في اوراق البيليسيه
واخبزيها لمده 20 الى 25 دقيقه
ثم اخرجيها واتركيها تبرد 10 دقايق
في هذا الوقت نجهز الايسنج
نذوب الزبده في حمام مائي ثم نضيف لها الحليب والسكر المنخول
الى ان يتجانس الخليط ويصبح له قوام
بعد ان تجهز الكيكات
افصليها عن اوراق الكب كيك
ثم غطسيها في الايسنج
ارفعيها بسرعه مجرد ان تتغطى بالايسنج
ثم ضعيها على سلك معدني لمده دقيقه فقط
حتى ينزل الزائد من الايسنج
ثم قلبيها في جوز الهند
ثم افتحيها من الاعلى
هناك نوعين
ممكن من قمه الكيك اعملي فتحه او حفره صغيره وهذي لعمل الجناح
او انزل منها شويه
امسحي بقليل من المربى
وممكن من النص
ثم الكريمه المخفوقه وارجعي غطيها
0 تعليقات