منال العالم
المقادير
3 أكواب سمسم
كوب عسل نحل
كوب سكر أبيض
ثلث كوب ماء
ربع معلقةكبيرة ماء ورد
معلقة كبيرة عصير ليمون
المقادير
1- حضّري ورقتي زبدة والشوبك جانباً
2- في مقلاة كبيرة حمّصي السمسم حتى يصبح ذهبيّ اللون
إنتبهي عليك تحريك السمسم باستمرار لأنّه يحترق بسرعة
أتركي السمسم المحمصّ جانباً
3- في نفس المقلاة ضعي السكر والماء
وحرّكي باستمرار على نار متوسطة حتى الغليان
ونضيف العسل و نضيف عصير الليمون
ونقلب حتي ياخذ الكاراميل اللون الذهبي
4- أتركي المزيج يغلي لدقيقتين مع التحريك المستمرّ ثمّ أطفئي النار
5- أضيفي بسرعة السمسم المحمّص فوق مزيج السكر واخلطي
6- ضعي المزيج على ورقة زبدة ثمّ غطّيه بورقة أخرى
7- رقّي السمسمية بواسطة النشابة للحصول على عجينة متوسطة السماكة
8- أزيلي ورقة الزبدة العلوية
وقطّعي السمسمية بالشكل الذي تحبينه
9- أتركي السمسمية تبرد ثمّ قدّميها
نفس الخطوات والمقادير يمكن استخدامها لعمل
الحمصية والفولية واللوزية السودانيه ( بطريقة مصانع الحلويات )
منال العالم
المقادير
1 كوب سوداني مقشر ومحمص
1/4 كوب سكر
1/4 كوب ماء
1/4 كوب عسل جلوكوز
فانيليا
الطريقه
هنجيب حله على النار
ونحط فيها الميه مع الجلوكوز مع السكر مع الفانيليا لحد ما يكرمل معاكى
بدون ما تاخد لون يعنى لمده 5 دقائق بظبط
وبعد كده بنضيف السودانى مع التقليب ونرفع من على النار
وبعد كده نبتدى نفرد السودانيه فى كيس مطبخ او سيليكون
تفرديها بالنشابه السمك اللى انتى عايزاه
وتسيبيها لمده 15 دقيقه وبعد كده تقطيعها بالشكل اللى تحبيه
ويالهناااااااااا والشفاااااا
0 تعليقات