أقراص الكبيبه الشامية


المقادير

1/2 كيلو برغل يغسل جيدا وينقع على الاقل ساعه
1/2 كيلو لحمه مفرمه حمرا من غير اي دهون
بصله كبيرة
2 م بقدونس وشبت مفرومين

- معلقة كمون صغيره مليانه
- معلقه بهارات مشكله صغيره مليانه
- معلقة قرفه صغيره
- ملح وفلفل

للحشوه

1/4 كيلو لحمه معصجه عليها بهارات وشوية قرفه
ولما تبرد يتحط عليها صنوبر ومعلقتين بقدونس مفرومين

الطريقه

تنقعي البرغل بميه تغطيه لحد ما يزيد حجمه ويبقب طري وشرب كل ميته حوالى ساعه وبعدين تصفيه كويس
اهم حاجه تصفيته جيدا من الماء وبعدين تحطي عليه اللحمه والبصله متقطعه ارباع والخضرة
وعليهم كل البهارات ويتقلبو ويتحطو في المفرمه يتفرموا ناعم جدا مرتين
ولو مفيش مفرمه ممكن كبه بس المهم انها تبقي عجينه ناعم ومتامسكه
تسيبيها ترتاح شويه وتشكلها وعلشان يبقو كلهم شكل واحد
اعمليهم في الاول كور مقاس واحد ورصيهم في صينيه مدهونه زيت
وبعدين لازم يبقي جمبك طبق في ميه علشان تشكلي بيها حبات الكبيبه علشان متلزقش
ومن فتره للتانيه تغسلي ايدك علشان متلزقش في ايدك وتاخدي كورة الكبيبه
وتعملي فيها بصباعك فتحه وتحشيها بالحشوة اللحمه المعصجه وتغفليها كويس
وترصيها في صينيه وتدخل الفريزر ساعه ثم تخرج تقلى وتحمر فى زيت غزير حامى
وبعدين تهدي النار شويه علشان تستوي وممكن تعملو كميه و تحطوها في اطباق الفلين
وفي الفريزر علي التحمير تنفع في عزومه من غير ما تاخد وقت وتتقلي علي طول