الكبيبه بالصينيه

المقادير

1/2 كيلو برغل يغسل جيدا وينقع ساعه
1/2 كيلو لحمه مفرمه حمرا من غير اي دهون
بصله كبيرة
- معلقة كمون صغيره مليانه
- معلقه بهارات مشكله صغيره مليانه
- معلقة قرفه صغيره
- ملح وفلفل

الحشوه

1|2 كيلو لحمه معصجه مع بصله عليها بهارات وشوية قرفه
ولما تبرد يتحط عليها صنوبر ومعلقتين بقدونس مفرومين

الطريقه

تنقعي البرغل بميه تغطيه لحد ما يزيد حجمه ويبقب طري وشرب كل ميته حوالى ساعه
وبعدين تصفيه كويس اهم حاجه تصفيته جيدا من الماء
وبعدين تحطي عليه اللحمه والبصله متقطعه ارباع وعليهم كل البهارات ويتقلبو
ويتحطو في المفرمه يتفرموا ناعم جدا مرتين ولو مفيش مفرمه ممكن كبه
بس المهم انها تبقي عجينه ناعم ومتامسكه تسيبيها ترتاح شويه
بنجيب صينيف فرن مدهونه ثم بنفرد فيها نصف مقدار العجينه بالصينيه وبتحطي فوقها حشوة اللحمه
وبعدين بتحطي طبقه من عجينه الكبه الباقيه وبالاخر بتقطعيها مربعات
وبتحطي على الوجه سمنه او زيت مع المكسرات وبتدخل بالفرن