عجينه السمبوسك


مقادير السمبوسه

خمس اكواب دقيق
ملعقه صغيره ونصف ملح
خمس ملاعق كبيرة زيت بمقدار كل كوب دقيق يضاف له ملعقة كبيرة زيت
حوالى اتنين كوب الا ربع ماء تضاف بالتدريج او على حسب نوع الدقيق

الطريقة

نضيف الملح والزيت للدقيق ونقلبهم كويس ثم نضيف الماء بالتدريج
ونعجنهم الى ان تتكون عجينه ثم نتركها ترتاح ربع ساعة
بعد ذلك نقطع العجبن الى عشر كور
نبتدى بفرد اول كوره طوليا ثم ندهنها بالزيت ونرشها بالدقيق ونكرر العمليه لخامس كوره عجين ماعدا الطبقه الاخيره لا نضع زيت عليها
ونفس الخطوات نعملها في الخمس كور الاخرى
ثم نبتدى بفرد الخمس طبقات ثم نساوى الاطراف وعلى صاج مسخن مسبقا على البوتاجاز وعلى نار متوسطه نضعها مع التقليب المستمر ومدة سواها بتكون حوالى من دقيقتين لتلاته
ونكرر نفس الحكايه مع العجينه الاخرى
والاطراف ال طلعناها بنكورها ونتركها ترتاح وبنستعملها بنفس الطريقة
بعد السوا نضعها في قلب قماشة ونغطيها بقماشه حتى تصبح طريه
وبعد ماتبرد نبتدى بتقطيعها طوليا ونسلكها برفق وبعد كده بتكون جاهزه للاستخدام

بالنسبه لحشوة السمبوسه في الفيديو انا حشيتها بطاطس مهروسه مضاف ليها
ملعقة سمن وفلفل وملح + جبنه موتزريلا+ جبنه رومى + كزبرة او بقدونس
وبنقلبهم كويس ونبتدى بحشو السمبوسه
وبعد ذلك نضعها في صاح مدهون بالسمن وندهن وجهها ايضا بالسمن
ثم نضعها في فرن مسخن مسبقا وحراره ٢٠٠ في الاسفل والشواية معا ثم تقدم بألف هنا

سمبوسه صحية بدون قلى والطعم حاجه وهم