طريقة عمل سجق إسكندراني


المقادير

كيلو سجق بلدي
5 ثمرة بألوان مختلفة متنوعة مقطعات صغيرة
4 ثمرة مقطّعة كبيرة
3 بصلات متوسطة الحجم
4 فصوص ثوم مفرومين
ملعقة كبيرة
بهارات
3 ملعقة كبيرة بهارات 3 ملعقة كبيرة
( اختياري)
ملح وفلفل

الطريقة

1- قطّعي السجق والبصل قطع صغيرة
وبعد كده حطّي الزيت في طاسة النار
وشوّحي فيه البصل المقطّع والثوم المفروم

2- ضيفي عليهم الملح والفلفل والشطة والبهارات مع التقليب
وبعد شوية حطّي مكعبات الطماطم والفلفل الألوان

3- استني شوية لغاية ما تحسّي إن الطماطم استوت
وبعدين حطّي السجق مع ملعقة الصلصة
وسيبيهم شوية على النار لغاية لما السجق يستوي ، وقدّميه .. وبالهنا والشفا

4-بس ده عملته بالليل كعشا محطتش بصل وااتوم علشان ميتعبش المعدة بالليل بنفس الطريقة
طماطم وفلفل ألوان وصلصة والسجق والطعم حكاية بألف هنا