المقادير
¾ كيلو بطاطس مقشرة ومقطعة مكعبات
¾ كيلو سجق مقطع شرائح
2 كوب صلصة طماطم طازجة
كوب مرق لحم
بصلة متوسطة مفرومة
2 ثمرة فلفل مقطعة شرائح حار
2 ملعقة كبيرة سمنة
2 فص ثوم مهروس
ملح وفلفل أسود
الطريقة
نار متوسطة الوسبي السمنة ، أدخلي البصل وقلبيه حتى يذبل
أضيفي الثوم والفلفل الحار والفلفل الأخضر وقلبي لمدة 3 دقائق
أضيفي السجق وقلبي لمة 5 دقائق
أضيفي البطاطس وصلصة الطماطم والمرق والملح والفلفل الأسود واتركيه على نار هادئة لمدة 20 دقيقة
سخني الفرن عند درجة حرارة 200
ضعي الخليط في صينية بايركس ثم ضعيها في الفرن لمدة 15 - 20 دقيقة
ضعي البطاطس في أطباق التقديميه الأرز الأبيض
طريقة أخرى
المقادير
فلفل جوليان اخضر او الوان
طماطم جوليان
بصل جوليان
4 فص توم مفروم
زعتر
و ملح فلفل
مكعب مرقة
1 كيلو بطاطس حلقات
رفيع 1/2 كيلوسجق
جبنة مبشورة شيدر + موتزرلا
الطريقة
نحط شويه زيت فى الطاسةونحط عليهم البصل ويقلب حتى يدبل ثم نضيف التوم ويقلب ثم يضاف
السجق والملح والفلفل والزعتروقرفه وجوزة الطيب
ويقلب نضيف الفلفل والطماطم ويقلب نرص نص حلقات البطاطس فى الصنية المدهونه زبدة
وبعدين نحط الخليط وبعدين بقيت البطاطس
وبعدين ندوب مكعب المرقة فى كوبايه ميه
ويوضع على البطاطس نرش الجبنة المبشورة على وش الصنية نغطيها بورق وتدخل الفرن
وألف هنا
0 تعليقات