مكرونه بالسجق


المكونات

نصف كيلو سجق بلدى
2 كيس مكرونه
2 بصله
8 حبات طماطم
5 فص ثوم
1 معلقه بابريكا
1 معلقة فلفل اسود
1 معلقة ملح
2 قرن فلفل رومى أخضر أو ​​الوان
1 معلقه صغيره كمون
2 معلقة خل
2 معلقه صلصه
1 معلقه شطه اختيارى

طريقه العمل

نسلق المكرونه فى ماء بهضضر وملح 3/4 سوى
ونبردها فى ماء وثلج ونصفيها كويس ونبرد السجق فى ماء وثلج
ونصفيها 3 دقائق فى الماء المغلى ونصفيه من الماء ونتركه يبرد
فى طاسه ونقطع البصل و الفلفل اخضر وممكن ألوان والثوم والتوابل الباقيه ونشوحهم 5 دقائق
وننزل 2 معلقه خلطة والطماطم اى تقطيعه ونقلب مع كوب ماء يبدأ يتبخر
نرفعهم من على النار حتى يبرد ونضعهم فى الخلاط بكوب ماء معلقه
ونضربهم جيدا نسخن الطاسه بقصة من الزيت بالسجق
بعد ما يقطع حلقات ونقلب وننزل بالمكرونه
ونقلب شوية حتي تختلط كويس علي نار هادية وتاشرب من الصوص ونغرف وتقدم
ونزوق الطبق بجبنه شيدر أو رومي أو رومي مبشورة أو بقدونس أو بدون بطاطس محمرة وكاتشاب