المقادير للكيكة

100 جرام دقيق
و50 جرام بندق محمص مطحون
و80 جرام سكر
و5 بيضة
فانيليا
رشة ملح
و120 جرام زبدة بدرجة حرارة الغرفة
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
شيكولاتة خام

الطريقه

نفصل بياض البيض عن صفارة
ونضرب البياض مع ملعقتين سكر
ويستمر الضرب حتى يتكون المارنج
نضع الزبدة فى الخفاق مع السكر
ويستمر الخفق حتى نحصل على قوام كريمى
ننزل بصفار البيض وحدة ةحدة
ويستمر الخفق حتى ينتهى المقدارثم ننزل بالشيكولاتة
السايحة على حمام مائى على خليط الزبدة
والبيض ويستمر الخفق ثم يتوقف
نضيف البندق ويخلط بخفة
ثم نضيف الدقيق المضاف لة
البيكنج بودر شوية شوية
مع بياض البيض بالتبادل حتى ينتهى المقدار
وتتكون العجينة
تدهن صينية بالسمن ونضع العجينة
ونضعها فى فرن متوسط الحرارة وتترك حتى النضج
وتترك لتبرد

المقادير لكريمة الشيكولاتة

150 جرام شيكولاتة خام
و30 جرام سكر
و2 ملعقة قهوة مذابة فى قليل من الماء الساخن
ونصف كوب كريم شانتية
و60 جرام زبدة
و250 جرام كريمة لبانى

الطريقه

تخفق الكريمة مع السكر حتى تتكون كريمة هشة
نسيح الشيكولاتة على حمام مائى
ثم نضيف الزبدة والقهوة المذابة وتخلط
نضيف خليط الشيكولاتة على الكريم شانتية شوية شوية وتخلط حتى تتكون الكريمة

المقادير للجناش او التغطية

200 جرام شيكولاتة خام
و200 جرام كريمة لبانى
فانيليا

الطريقه

نضع الكريمة على النار
ونضيف لها الشيكولاتة الخام
وتترك حتى تسيح ونضيف الفانيليا
وترفع من على النار
وتترك لتبرد
بعد ان تبرد الكيكة تقطع الى طبقات
نضع الطبقة الاولى من الكيكة
وتمسح بالشربات ثم نضع كريمة الشيكولاتة وتملس
ثم نضع الطبقة الثانية من الكيكة
وهكذا
ثم تغطى بالكريمة من جميع الجهات والجوانب وتملس
ننزل بالجناش على التورتة كلها وتغطى كلها او ينزل على التورتة عشوائي
ممكن تستخدمي مكسرات محمصة على الوجه و بين الطبقات لو تحبي