المقادير
عدد 2 و 1\2 كوب دقيق
و1 كوب سمن نباتى بدرجة حرارة الغرفه
( ممكن 1\2 كوب زبده لينه و 1\2 كوب سمن )
و1 كوب سكر بنى فاتح
( استخدمت سكر عادى و ضفت له 1 و 1\2 ملعقه كبيره عسل اسود )
و1\2 كوب عسل اسود
و2 ملعقه صغيره ممسوحه بيكربونات الصودا
و1 ملعقه صغيره زنجبيل ناعم
و1 ملعقه صغيره قرفه
و1 ملعقه صغيره حبهان ( هيل ) ناعم
و1\2 ملعقه صغيره قرنفل ناعم
و1\2 ملعقه صغيره ملح
و1 بيضه - فانيليا
الطريقه
نسخن الفرن على 180 م
ننخل الدقيق مع المكونات الجافه كلها
نخفق السمن مع السكر حتى يصبح الخليط فاتح و هش
نضيف البيضه و الفانيليا و نستمر فى الخفق ثم نضيف العسل و نخفق ايضاً
نضيف خليط الدقيق و نقلب حتى يتجانسوا
نحضر صوانى قصيرة الحافه و ندهنها و يفضل وضع ورقة زبده ايضاً
و نأخذ مقدار ملعقه صغيره من العجين
و نضعها كوره فى الصينيه مع مراعاة ترك مسافة بين كل واحده و الاخرى
و يمكن رش قليل من السكر الخشن على كل واحده - اختيارى
يخبز من 10 : 12 دقيقه و بعد خروجه من الفرن يترك دقيقه
ثم يرفع بواسطة سكين عريض على شبك حتى يبرد تماماً
و بالهنا
ننخل الدقيق مع المكونات الجافه كلها
نخفق السمن مع السكر حتى يصبح الخليط فاتح و هش
نضيف البيضه و الفانيليا و نستمر فى الخفق ثم نضيف العسل و نخفق ايضاً
نضيف خليط الدقيق و نقلب حتى يتجانسوا
نحضر صوانى قصيرة الحافه و ندهنها و يفضل وضع ورقة زبده ايضاً
و نأخذ مقدار ملعقه صغيره من العجين
و نضعها كوره فى الصينيه مع مراعاة ترك مسافة بين كل واحده و الاخرى
و يمكن رش قليل من السكر الخشن على كل واحده - اختيارى
يخبز من 10 : 12 دقيقه و بعد خروجه من الفرن يترك دقيقه
ثم يرفع بواسطة سكين عريض على شبك حتى يبرد تماماً
و بالهنا
0 تعليقات