مقادير الكانيلوني والحشو

علبة باستا كانيلوني
400 جرام سبانخ مجمده
400 جرام جبنة ريكوتا
1 معلقة صغيرة ثوم مفروم
¼ كوب كريمة
½ كوب جبنة بارميزان
¼ كوب أوراق ريحان
2 معلقة كبيرة زيت زيتون
بيضة
رشة جوزة الطيب
ملح وفلفل أسود

مقادير صوص الطماطم أو صوص المارينارا

8 طماطم طرية بودون قشر ومقطعه ناعم
500 مللي مرقة دجاج
2 معلقة كبيرة صلصة طماطم
¼ كوب زيت زيتون
1 معلقة كبيرة ثوم مفروم
1/3 كوب ورق ريحان
1 مرقة لارو
3 أعواد زعتر فريش الساق والأوراق
¼ معلقة صغيرة رقائق فلفل أحمر حار
1 معلقة كبيرة سكر
2 معلقة صغيرة بابريكا
2 معلقة صغيرة أوريجانو جاف
ملح وفلفل أسود

باقي المقادير

200 مللي كريمة
½ 1 كوب موتزاريلا
½ كوب بارميزان

الطريقة

لعمل صوص الطماطم نشوح الثوم في ويت الزيتون
ونتبله بالفلفل الأحمر وأول ما ياخد لون ذهبي
ننزل عليه الطماطم المفرومة مع باقي المقادير ونسيبه على نار عاليه يغلي 10 دقائق
نوطي النار ونسيب الصوص ربع ساعه على نار هادية
وبعدين نغطيه ونسيبه كمان نص ساعه وكده يكون صوص المارينارا جاهز

لتجهيز الحشو

نعصر السبانخ كويس جداً
عشان نطلع منها أي مياه زياده وكمان نصفي الجبنة من أي سوائل فيها
نضيف كل المكونات لمحضر الطعام الكهربائي
ونخلط كويس لحد ما يتكون وزيج ناعم ومخلوط كويس جداً
ننقل الخليط لكيس حلواني أو حتى كيس بلاستيك للأكل ونضغط الحشو لتحت
ونعمل فتحه صغيرة في طرف الكيس من تحت عشان نحشي
نجيب طبق خبز مش بيلزق ونضيف في القاع 3 أكواب صوص مارينارا

نبدأ بحشو الكانيلوني بكيس الحلواني أو الكسي البلاستيك ونتأكد من إن كل وحده مليانه كويس جداً
ومفيش فيها أي فراغ نصب على الوش كوب أو إثنين صوص طماطم تاني
وفوقهم الكريمة وفوقها الموتزاريلا والبارميزان نغطي بورق فويل مش لامس الوش
وندخله الفرن لحد ما وحدات الكانيلوني تستوي وتشرب من الصوص كويس وبعد كده نفتح الفويل
ونخلي الوش يحمر وياخد لون ذهبي جميل نطلع من الفرن
ونسيب الكانيلوني يرتاح 10 دقائق على الأقل قبل التقديم