المقادير
5 بيضات
3/4 كوب دقيق
3/4 كوب دقيق سيمولينا (سميد )
3/4 كوب سكر
1/2 ملعقة صغيرة فانيليا
1 ملعقة كبيرة بيكنج بودر
الشربات
كوب ونص ماء
2 كوب سكر
نص ليمونة
الطريقة
في وعاء نضيف وجاف اخلطي البيض مع السكر والفانيليا
واضربيهم بالمضرب أو الخلاط اللي عندك على السرعة الهادية لحد مايكون معاكي كريمة
بعد كده اخلطي الدقيق مع دقيق السيمولينا والبودر
ثم ضيفي الدقيق والسيمولينا للبيض واضربيهم مع بعض بالراحة بملعقة خشبية لفتين تلاتة لحد مايلف كله مع بعضه
بعد كده هاتي الصينية اللي هتصبي فيها الخليط ادهنيها بسمن ودقيق
بعد كده صبي الخليط في الصينية و سيبيها في الفرن لمدة 25 دقيقة او حتى تستوى في الفرن
نجهز الشربات او ماتخرج يوضع الشربات عليها ثم تزين بجوز الهند وتقدم
بالهنا والشفا
ملحوظة : لا يوجد فى الروانى زبدة او سمن او زيت سوى دهن الصينية
0 تعليقات