المكونات
عجينة باف باسترى جاهزه
كوب شيكولاه بيضاء جاهزه معلقتين شيكولاه بنى لعمل ( ريجا ) للديكور
مقادير الحشو
2 كوب من الحليب
2 ملعقة كبيرة من السكر الناعم
2 ملعقة كبيرة من الدقيق
صفار 3 بيضات
نص معلقة فانيليا
الطريقه
نقوم بفرد عجينة الباف باسترى ونضعه فى صينيه مستطيله يكون الفرن جاهز قبل التسويه بعشر دقائق
نقوم بتخريم الملفاى حتى نضمن عدم ارتفاعه فى الفرن لان الملفاى لو ارتفع فى الفرن مش هيكون كويس
يدخل الفرن درجة الحراره 180 درجه
حتى ينشف ولاكن يكون لونه ذهبى جميل يعنى عندما ترفعى الملفى يكون ناشف متماسك ويترك ليبرد
نعمل الحشو نقوم بتقليب كل المكونات مع بعضها
ثم نضعها على النار مع التقليب المستمر لا تتوقفى عن التقليب حتى يتماسك الخليط
يترك ليبرد نقوم بحشو الملفى ثلاث طبقات ونضع الشيكولاه البيضاء على الوجه
وبسرعه نقوم بعمل قرطاس من الورق ونضع فيه شيكولاه بنى ونقوم بعمل خطوط على الشيكولاه البيضاء
ثم نقوم بعود خلة اسنان بعمل الريجا رايح جاى هتعمل معاكى شكل رائع تترك لتنشف الشيكولاه ولكن مش ناشفه جدا علشان تعرفى تقطعيها بسكينه تغمسيها بماء بيغلى اثناء التقطيع خلى بالك يكون عمل الشيكولاه والريجا بسرعه قبل ما تنشف الشيكولاه البنى
وبالهناااا
0 تعليقات