المقادير


 كوب ماء دافئ

 معلقة كبيرة خميرة

 معلقة كبيرة سكر

 3 كوب دقيق

 معلقة صغيرة ملح

 كوب سفن أب

 2 معلقة كبيرة زيت


طريقة التحضير


 في طبق مناسب نضيف الماء 

ونضيف عليه الخميرة والسكر بحيث تتفاعل الخميرة مع السكر 

وتبقى جاهزة للاستعمال

 في طبق عميق محط الدقيق ونضيف معاه الملح وكوب السفن أب ونضيف خليط السكر مع الخميرة ونخلط المكونات 

وندعكهم كويس لحد ما نحصل على عجينة متماسكة وطرية

 نضيف الزيت وندعكه مع العجينة لحد ما تتشربه

 نغطي الطبق ونسيب العجينة تخمر لمدة ساعة على الأقل

 نقسم ونحشيها حسب الرغبة 

وندهن صينية فرن ونرتب الأقراص المحشية وندهنها بالبيض

 ندخلها الفرن على درجة حرارة 200 لمدة ربع ساعة