المقادير
كيلو دقيق قمح كامل
2 ملعقة صغيرة خميرة
معلقة كبيرة طعام خل
معلقة كبيرة زيت زيتون
معلقة صغيرة ملح
ماء فاتر للعجن
ردة (نخالة)
طريقة التحضير
نحط دقيق القمح الكامل في طبق
ونضيف الخميرة والقليل من الماء الفاتر فوقها ونحرك ونسيبها تتفاعل 2-3 دقيقة
نضيف الملح والخل والزيت
ونحرك المكونات وبعدين نضيف الماء بالتدريج أثناء العجن لحد ما نحصل على عجينة متماسكة مابتلزقش في الايد ونستمر في العجن كويس حوالي 5 دقايق
نغطي العجينة ونسيبها في مكان دافي لحد ما تخمر ويتضاعف حجمها
بعد ما العجينة تخمر نقطعها كرات كبيرة
ونبلل كرة العجين بالماء ونحطها في النخالة ونفردها
نحمي الفرن لدرجة حرارة 200 ونحط ورق زبدة على صينية الفرن ونحط فيها قطع العجينة
ندخل الصينية الفرن حوالي 7-10 دقايق لحد ما الخبز يستوي وبعدين نشغل شواية الفرن عشان ياخد لون من فوق
0 تعليقات