المقادير
- 5 كوبايات دقيق
- 2 كوباية مياه دافيه
- نص كوباية زيت
- ربع كوباية حليب بودره
- 2 معلقه كبيره سكر
- 2 معلقه صغيره خميره فوريه
- رشة ملح
- زبده للفرد
- اي نوع حشو تحبوه
- بيضه مع رشة فانيليا للتلميع
الخطوات والنصايح
- في طبق غويط هنحط كوبايتين دقيق
ونضيف الخميره والسكر ورشة الملح والحليب البودره ونخلطهم كويس مع بعض
- نضيف المياه بالتدريج ونخلطهم تاني لحد ما تتجانس المكونات مع بعضها
- نغطي العجينه ونسيبها 10 دقايق عشان تخمر
- بعد ال 10 دقايق نحط الزيت وباقي كمية الدقيق
ونعجن العجينه مره كمان لحد ما تبقا طريه و متماسكه
- نقسم عجينة لكور متوسطة الحجم ونسيبها ترتاح شويه حوالي 5 دقايق
- على سطح مرشوش عليه شوية دقيق نفرد كل كوره من العجينه بالنشابه لحد ماتبقا رقيقه وندهنها بالزبده
- نحط كور العجين فوق بعضها
ولازم ندهن زبده بين كل طبقة والتانيه
- نفرد كل الطبقات مره كمان بالنشابه لحد ما الطبقه تبقا رقيقه
وبعدين نقطعها مثلثات متساوية الحجم
- نضيف الحشو حسب الرغبه
ونلف براحه من رأس المثلث فوق لحد تحت
- نجيب صينيه ونرص فيها الكرواسون
- نخفق البيضه مع رشة الفانيليا
وندهن بيها الكرواسون ونسيبه نص ساعه يخمر
- نسخن الفرن على درجة حراره 180
- ندخل الصينيه الفرن لمدة 20- 25 دقيقه
لحد ما يستوي الكرواسون ويحمر وياخد اللون الدهبي
ملاحظات عشان الكرواسون ينجح معانا
- الكرواسون من المخبوزات الحساسه للكميات والمعايير في المقادير
فلازم نلتزم بالوصفه بالظبط
- اهم حاجه لازم نستخدم نوع زبده كويس جداً
- المياه واللبن لازم يتضافوا دافيين مش باردين ولا سخنين
- لازم نفرد العجين بالنشابه كويس لحد ما الطبقة تبقا رقيقه
- لازم العجين يخمر مرتين مره واحنا بنعمله و مره بعد التشكيل
- يخبز الكرواسون بصواني غير قابله للإلتصاق
ومش هندهن الصواني بأي حاجه قبل مانحط الكرواسون
عشان العجين بيكون فيه زبده كفايه تمنعه من انه يلزق في الصينيه
- لازم نسخن الفرن قبل ماندخل فيه الكرواسون ب 10 دقايق
ولازم نحط الصينيه على في منتصف الفرن ونتجنب فتح الفرن اثناء التسويه
0 تعليقات