عشان متكرهيش المطبخ وتكرهي نفسك

سالى فؤاد

🌷شيلى المولد اللى عالرخامة وميتبقاش غير يادوبك الخلاط والكاتيل والسكر
واخرك فى التوابل الملح والفلفل الاسود
غير كده اعملى قرار ازالة لأى حاجة عالرخامة وكله يتحط فى دولاب المطبخ

🌷 اوعى تقطعى حاجة عالرخامة سواء لحمة او خضار
تجيبى بلانشتين واحدة للحمة وواحدة للخضار
ويكون الفرق بينهم واضح منعا للخبطة
بتاعة اللحمة تتغسل كويس اوووى بعد ما تستخدميها

🌷 متشيليش حاجة لا فوق دولاب المطبخ ولا تحته
هتلم تراب بدهون يلزقوا فيها وهيبقى حالها صعب وبتعمل كركبة

🌷المطبخ له فوطتين
فوطة تمسحى فيها ايدك لما تكون مبلولة ونضيفة (نضيييفة) يعنى بعد غسل المواعين
غسل خضار او فاكهة لكن مش بعد تقطيع او تتبيل لحمة!!!
وهتكون فاتحة عشان تاخدى بالك من وساختها اول بأول فتغسليها على طول مع باقى الهدوم
و فوطة تانية تمسكى بيها الحاجات السخنة وبرضه دى تتغسل كل كام يوم عادى مع غسيلك
وتفرقى بينهم يعنى مثلا تبقى واحدة سادة والتانية ملونة

🌷ارجوكى فوطة المطبخ اللى ملامحها ضاعت
ودايما لونها بنى غطيس مسود وريحتها معفنة بتلزق فى الايد
حتى لو غسلتيها بديتول دي إرميها حاااالا
و اى فوطة مسحتى بيها دلدقة اى بتنجان او لحوسة تتغسل فى ساعتها على حوض المطبخ
ولما تنشف تتحط تانى تتغسل فى الغسالة
ياريت نعمل كده كل يوم بالليل عشان تفضل نضيفه وماتعملش ريحه ونشريها في البلكونه
وانسفى بقى فكرة انى امسح ايدى فى هدومى دى
حتى لو شايفاها نضيفة شكلا
لإنها اكيييد هتخلى هدومك تلقط ريحة بصل او توم او حتى ريحة صابون المواعين

🌷الاطباق والكوبايات ممكن غسيلها يتأجل
لكن الحلل والصوانى مستحيييل
دهونها هتنشف عليها وهيبقى غسيلها صعب
ولو استنصحتى وبليتيها هتعمل ريحة مش لطيفة
ويبقي عندك اتنين اسفنجه واحده للكبايات وواحده للحلل

🌷 متغسليش المواعين اللى دهونها قوية او فيها بقايا صلصة او صوصات بالسفنجة
لإنها خلاص كده تاخد استمارة 6 لإن بتتوسخ جدااا وبتلقط ريحة
اى حاجة فىها دهون يبقى بالسلكة وبميه سخنه الاول خصوصا
واحنا داخلين علي الشتا ميه دافئه تدوب الهون ونضافتها هاتبقي اسهل

🌷 كل يوم او يومين الحوض نفسه تغسليه بالسلكة عشان بيبقى على حروفه بقايا اكل بتعمل ريحة مش حلوة مع المية اللى دايما طايلاه
بلاش السلك الرخيص عشان ده بيسيب صدأ على كل حاجة