المقادير
3 كوب الا ربع دقيق (300 جرام )
كوب زبدة بارده (200 جرام )
كوب الا ربع سكر بودره (100 جرام)
ذرة ملح
رشة فانيليا بسيطة
الحشو نوتيلا أو مربي
2 صفار بيض
طريقة التحضير
- في بوله نضرب الزبدة مع السكر البودره لحد ما القوام فاتح
- نضيف صفار البيض والفانيليا ورشة الملح ونضيف الدقيق
ونقلب لحد ما المكونات تتجانس
وبلاش نعجن اكتر من اللازم يعني يادوب نلم العجينه فقط
- نغطي العجينه وندخلها الثلاجة لمدة نصف ساعة
وبعد كده نطلعها ونفردها بالنشابة بين ورقتين زبده
او کیسین نایلون بحيث يكون سمكها نصف سم تقريباً
- نستخدم قطاعة دائرية ونقطع بيها العجينة دوائر
ونرص قطع السابلية في صينية مدهونة زيت بسيط
ونعمل تجويف في نصف عدد القطع باستخدام قطاعة صغيرة
- ندخله الفرن على درجة حرارة 180 لحد ما ياخد لون ذهبي فاتح
من تحت نطلعه ونسيبه يبرد خالص
- نلزق كل قطعة مجوفة مع قطعة غير مجوفة
بكمية من المربى او النوتيلا حسب الرغبة
ملحوظة
لو عايزين السابلية بالشيكولاته هنقسم العجينه
ونحط معلقة كبيرة كاكاو مع نصف معلقة زبدة ونعجنها كويس
0 تعليقات